• 0224 716 xx xx
  • test@test.com

Telefon

0224 716 xx xx

E-Posta

08:00 - 17:00

Fukara Keşkülü

#

Osmanlı Mutfağına Bursa'nın bir armağanı olan, tarihi II. Murad Han zamanına kadar uzanan bu lezzet, Osmanlı döneminde “derviş çanağı” olarak anılan çanaklarda fukaraya ikram edildiği için fukara keşkülü veya keşkül-ü fukara ismi ile adlandırılır. 

Süt, pirinç, çiğ badem ile yapılan bir tatlıdır. Yapımında kullanılan Bademler toz haline getirilir ve üzerine süt dökülerek 1 gün boyunca bekletilir. Aynı şekilde pirinçler de suyun içinde 1 gün boyunca bekletilir ve sonrasında krema haline gelecek şekilde kıyılır. Toz haline gelmiş bademler, krem kıvamına gelen pirinçler ve şeker ile birlikte kaynayan süte ilave edilerek pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı, fındık veya ceviz konularak servis yapılır. 

Diğer Yazılar

#
Fukara Keşkülü
    Osmanlı Mutfağına Bursa'nın bir armağanı olan, tarihi II. Murad Han
#
Cevizli Lokum
    Bursa’nın geleneksel mutfak kültürü içinde bayram, düğün ve özel günlerde
#
Süt Helvası
    Bursa’nın kendine has en önemli leziz tatlılarından bir tanesidir. ‘Bursa
#
İnegöl Köfte
    Bursa’nın İnegöl ilçesine has marka olmuş bir köftedir.  Kıyma, yuvarlak veya